Liberi la rasfoit

miercuri, 8 iulie 2015

Paşi în aplicarea machiajului

   Se spune că machiajul este o artă... pe care împreună o s-o stăpânim la perfecţie! Deşi nu există reguli stricte în aplicarea machiajului, sunt câteva lucruri importane de reţinut dacă îţi doreşti să fie impecabil.


  • Curăţă pielea înaite de aplicarea oricărui produs, astfel ajuţi tenul să absoarbă crema de zi şi fondul de ten va arăta fără cusur.
  • Hidratează. Indiferent de tipul de ten, pielea are nevoie de hidratare. Aplică crema pe faţa curată şi aşteaptă câteva minute pentru a se absoarbe, timp în care te poţi ocupa de coafură sau de alegerea ţinutei.
  • Aplică o bază. Aceasta pregăteşte tenul pentru următorii paşi, asigurând persistenţa machiajului. Aplică produsul şi pe gât.
  • Fondul de ten. După ce ai ales nuanţa potrivită, aplică cu ajutorul unei pensule, bureţelui pentru machiaj sau a degetelor curate, punctând pe frunte, pomeţi, nas, bârbie şi gât, uniformizând apoi produsul pentru a asigura un aspect natural, impecabil.
  • Corectorul. Se aplică sub zona ochilor formând un "V" şi pe orice alte imperfecţiuni: coşuri, pete. Alege corectorul cu o nuanţă mai deschisă fată de nuanţa tenului.
  • Pudra. În funcţie de momentul zilei sau de ocazie, poţi opta s-o foloseşti. Nu este necesar să o porţi în fiecare zi, însă dacă tenul tău este gras sau mixt, cu tendinţe de îngrăşare, pudra te va ajuta să ţii sebumul sub control. Aplic-o cu ajutorul unei pensule Kabuki sau pentru pudră cu mişcări circulare, delicate, pentru a conferi un aspect natural. Nuanţa acesteia trebuie să fie din acelaşi registru cu nuanţa fondului de ten folosită.
    Un mic pont: priveşte-te în lumina naturală înainte de a pleca (sau chiar în timpul machiajului), atunci vei şti dacă machiajul arată exact cum ţi-ai dorit!
      Procedaţi şi voi la fel atunci când vă aplicaţi machiajul? Propuneri pentru urmâtoarele post-uri?? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu