Liberi la rasfoit

luni, 6 iulie 2015

Îngrijirea pielii pe timp de vară

    Pentru că suntem în mijlocul sezonului cald, pielea noastră are nevoie de o atenţie mai specială. Pe lângă ritualul de zi cu zi, atunci când păşim pe uşă, în căutarea unei zile relaxante cu familia, prietenii ne îndreptăm de obicei spre pişcină sau chiar malul mării, trebuie cu siguranţă să avem la îndemână o protecţie solară.

    Protecţia solară se găseşte în multe forme, depinde de ce preferi tu atunci când o achiziţionezi: alege un spray dacă preferi aplicarea uşoară, o loţiune sau o cremă dacă vrei să-ţi hidratezi pielea în acelaşi timp sau un gel dacă preferi formulele transparente ce se usucă rapid.
    În plus, aminteşte-ţi că substanţele filtre de protecţie oxidează şi îşi pierd proprietăţile de protecţie în timp. De aceea, nu folosi produsele care ţi-au rămas de anul trecut!

     Secretul unei pieli sănătoase pe timp de vară este protecţia solară cu factor de protecţie (SPF) potrivit tenului tău:


Sfaturi pentru un bronz sănătos:
  • Evită expunerea la soare între orele 11 şi 15, când radiaţile solare sunt cele mai intense.
  • Aplică produsul cu cel puţin 15 minute înainte de expunerea la soare astfel încât pielea ta să fie protejată.
  • Părţile sensibile ale corpului precum zona ochilor, urechile, gâtul, decolteul, braţele şi genunchii se bronzează mai intens şi necesită mai multă protecţie.
  • Reaplică produsul la fiecare 2-3 ore sau după ce ieşi din apă.
  • Bronzul nu te protejează de arsuri, drept urmare nu întrerupe folosirea produselor de protecţie.
                                  CALMARE după soare
După expunerea la soare, pielea ta are nevoie de o îngrijire atentă. Deşi pare să nu reprezinte un aspect important, loţiunea hidratantă obişnuită nu este produsul de care pielea ta are nevoie în acest moment. După plajă, pielea are nevoie de îngrijire intensă, nu doar de hidratare. Produsele după soare regenerează intens pielea iritată, iar unele au efect răcoritor. Dacă pielea ta nu suferă arsuri asta nu înseamnă că nu suferă deloc. Aminteşte-ţi că rănile cauzate de UVA încep să devină vizibile în ani, de aceea este important să îi asiguri pielii toată îngrijirea de care are nevoie.

Sper că v-am fost de folos şi că mă veţi urmări şi-n continuare! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu